Takole gre: vzemite muškatno bučo in jo osminko narežite na lepe oranžne kocke, pokuhajte le v vroči vodi. V drugi posodi skuhajte še oranžne, štiri na kocke narezane korenčke z eno čebulo po osminah in s štirimi stroki česna. Potem vzemite dva kuhana paradižnika iz pločevinke in ju narežite na kose. Kuhano zelenjavo vzemite iz vode in pustite, da se nekaj osuši in ohladi. Zdaj v ponvi segrejte nekaj slastnega deviškega oljčnega olja in na hitro v pol minute prepražite polovico omenjenih sestavin. Na koncu posolite, z mlinom natresite nekaj popra in grobe soli in nekaj muškatnega oreščka. Zdaj ve skupaj postavite na krožnik in na vso to sončno potresite šako na sveže razrezanega peteršilja z vrta ter in postrezite. Zraven najprej kozarec lepo ohlajenega sauvignona Verus za prej in po – kozarec suhega rumenega muškata Dveri-Pax. Še kaj? Kozarec bistre vode za žejo, balado Chopina in potem lahko zajadrate med zvezde.
Ostalo polovico zelenjave zmečkajte z mešalnikom za popoldansko juhico.
To je pričevanje.– Danilo